Google, Hindistan’ın Uzay Girişimi Olan Pixxel için Sağlanan Finansmana Liderlik Ediyor

08 Haziran 2023

Google, hükümetin Nisan ayında özelleştirme politikasını başlatmasından bu yana Hindistan uzay sektöründeki ilk büyük yatırım için Bengaluru merkezli bir uydu görüntüsü girişimi olan Pixxel’e sağlanan 36 milyon dolarlık finansmana liderlik ediyor.

2019'da kurulan Pixxel, bir görüntünün spektral imzasını analiz ederek maden yataklarını veya mahsullerin verimliliğini belirleme yeteneğine sahip bir uydu görüntüsü oluşturuyor.

Pixxel, maden işletmesi Rio Tinto Ltd’nin ve Avustralyalı tarım teknolojisi şirketi DataFarming'in müşterileri olduğunu açıkladı.

Girişim, aralarında Accenture PLC şirketinin de bulunduğu yatırımcılardan 71 milyon dolar topladı.

Google, Hindistan merkezli girişimlere yatırım yapmaya odaklanan Hindistan Dijitalleştirme Fonu aracılığıyla Pixxel'e yatırım yaptığını açıkladı. Kurucu ve İcra Kurulu Başkanı Awais Ahmed, Pixxel'in "bu yatırımdan sonra Hindistan'daki en değerli uzay teknolojisi şirketi" olacağını ifade etti.

Ahmed, fonun uydu ağını inşa etmek için kullanılacağını belirtti. Pixxel, şu anda sahip olduğu üç uyduya ek olarak gelecek yıl fırlatmak için altı uydu hazırlıyor ve bu sebeple daha fazla mühendis istihdam etmeyi amaçlıyor.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü