Güney İspanya’da Meyve Toplayıcıları Virüs Yayılırken Atıldı

06 Ağustos 2020

Lamine Diakite, İspanyol gecekondu bölgesinde iki haftadır sokakta, koronavirüs vakaları yükseldikçe terk edilen yüzlerce meyve toplayıcıdan biridir.

Durumlarını protesto etmek için, o ve diğer düzinelerce Afrikalı işçi, yataklarını almış ve Portekiz sınırının yakınındaki Lepe'deki belediye binasının dışındaki bir meydanı mesken tutmuştur.

Çilekleriyle tanınan Güney İspanya'daki Lepe, Avrupa pazarının büyük bir bölümünü karşılamaktadır. Burada, diğer tarım alanlarında olduğu gibi, işçiler ahşap paletler, plastik kaplamalar ve şiltelerle,  Arnavut kaldırımlı, şebeke suyunun olmadığı veya kısıtlı olduğu barınaklarda yaşıyorlar, aralarında ticaret yaptıkları miktarlar yaklaşık 250 Avrodur. Göçmenler ve Lepe yetkilileri, sağlıksız koşullara ve sosyal mesafeyi gözlemlemenin imkansızlığına rağmen, kamplarda koronavirüs testleri yapılmadığını söylemektedir.

Temmuz ortasında, çilek, ahududu ve yaban mersini toplama mevsiminin hemen ardından başlayan bir dizi yangında Lepe civarında üç gecekondu mahallesi alevler içinde kalmıştır.

Kaynak: euractiv web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü