Hindistan Çelik Bakanlığı Çelik Endüstrisini Rekabetçi Olmaya ve Ürün Kalitesini İyileştirmeye Çağırıyor

16 Eylül 2019

Financial Express gazetesi (Financial Express, Hindistan’da 1961 yılından bugüne İngilizce olarak yayınlanmakta olan iş gazetesidir. Ç.N.) Federal Çelik Bakanı Dharmendra Pradhan’ın küresel pazarlarda daha rekabetçi duruma gelebilmek için sektörün oyuncularını ürünlerinin kalitesini iyileştirmeye çağırdığını bildirdi.

Hindistan çelik sektörünün tepe yöneticileri ile yaptığı görüşmede Pradhan, yerli sanayinin kapasite geliştirme, kalite güvencesi ve teknoloji yenileme bakımından uzun bir yol kat ettiğini söyledi. Ayrıca “Hindistan çelik sektörü dünyadaki yerini daha rekabetçi olmak, kaliteyi artırmak ve daha fazla dışsatım yapmak suretiyle belirlemek zorundadır.” diye de ekledi.

Kısa süre önce petrol ve gaz, çelik ve kömür alanlarında ikili işbirliğini görüşmek üzere Rusya’ya giden bir heyete başkanlık eden Pradhan, uluslararası pazarlarda Hint ürünlerine yönelik geniş bir alan ve istem olduğunu Hindistan çelik sektörünün oyuncularına iletti. Bakan ayrıca, sektörün daha fazla katma değer yaratması ve kaynak sektör olmanın gereklerini yerine getirmesi gerektiğini belirterek, aynı zamanda maliyetleri düşürmek için hammadde edinim kaynaklarını da çeşitlendirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.    

Kaynak: Steelguru web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü