Hindistan Çelik Birliği, Kömür Sektörü Açılımını Memnunlukla Karşıladı

09 Ocak 2020

Hindistan çelik sektörü, Hindistan hükümetinin, ülkedeki kömür madenciliğini kömür dışı şirketlere açma kararını memnunlukla karşıladı.

Hindistan Çelik Birliği, “Hükümetin, ticari kömür madenciliği konusunda açıkladığı sözkonusu gelişme büyük bir reform. Yasa değişikliği, ülkenin, kömür dışalımına bağımlılığının azaltılmasına, Hint ve küresel şirketlerden yatırım çekmesine yardımcı olacak. Değişiklik, halen işletilmekte olan madenlerde çevrenin dönüştürülmesi ve ormanların yok edilmesine kesintisiz izin verilmesini durdurmasının yanısıra son kullanıcı kısıtlamalarını da ortadan kaldıracak. Bugün atılan adım, yerli çelik sanayiini küresel ölçekte daha rekabetçi duruma getirecek, uzun süredir askıda bekleyen bir reform oldu.” yorumunda bulundu.

JSW çelik şirketi (JSW çelik şirketi-JSW Steel Ltd., Mumbai merkezli Hint çelik üreticisidir. Ç.N.) başkanı Sajjan Jindal sözkonusu hareketin kömür dışalımını azaltmada büyük yol kat edeceğini söyledi. Jindal ayrıca “Hükümet tarafından ticari kömür madenciliği konusunda duyurulan karar büyük bir reform. Sözkonusu karar, yılda 15 milyar ABD dolarının üzerinde olan kömür dışalımının azaltılmasında önemli bir yol kat edecek.  Petrol fiyatlarının çok belirsiz olduğu günümüzde, karar Hindistan’ı kendi kendine yeterli yapacak bir yol.” açıklamasını yaptı.  

Kaynak: steelguru web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü