Hindistan Maden Endüstrileri Federasyonu’na Göre Ülkenin Çelik Üreticilerine Sağlanan Demir Cevheri Sunumu Kesintiye Uğrayacak

11 Kasım 2019

Hindistan Maden Endüstrileri Federasyonu, 329 özel madenin 31 Mart’ta işletme sözleşmelerinin sona erecek olmasıyla ülkenin demir cevheri sunumunun en kötü durumuna geleceği konusunda uyardı.

Federasyon’un Genel Sekreteri RK Sharma “Çelik endüstrisinin hammaddesi olan demir cevheri en fazla zararı görecek, çünkü 24’ü işletilir durumda, 208’i ise etkin olmayan 329 madenin 232’si yalnızca demir cevheri madenidir. Herşey hükümetin düşündüğü kadar kolay değil. Kiracı eğer madeni elinde tutamazsa panik durumu olacak.” yorumunda bulundu.

Odisha’da 24, Jharkhand ve Karnataka’da 6, Gujarat’ta 5, Andhra Pradesh’te 3, Rajasthan’da 2 ve Himachal Pradesh ile Madhya Pradesh’te 1’er etkin durumdaki (halen işletilen Ç.N.) madenin işletme sözleşmeleri 31 Mart 2020’de sona eriyor.

Goa’da 184, Karnataka’da 42, Jharkhand ve Madhya Pradesh’te 12’şer, Maharashtra’da 9, Odisha’da 7, Andhra Pradesh ve Gujarat’ta 6’şar, Rajasthan’da 2 ve Himachal Pradesh’te 1 olmak üzere işletilmeyen madenin de sözleşmeleri sona erecek.

Kaynak: steelguru web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü