İngiliz Halkı, Gelecekteki Ticaret Anlaşmalarında Gıda ve Çiftçilik Standartlarının Korunmasını İstiyor

15 Temmuz 2021

OnePoll tarafından yapılan yeni bir anket, ticaret müzakerelerinde Birleşik Krallık'ın yüksek gıda standartlarını destekleme konusunda İngiliz halkı arasında duygunun gücünü gösteriyor ve insanların %85'i, gelecekteki ticaret anlaşmalarının Birleşik Krallık çiftçilerini daha ucuz, daha düşük maliyetlerle kesintiye uğramaktan korumak için istediklerini söylüyor.

Hükümet dünya çapında ticaret anlaşmaları imzalarken ve yerel gıda politikasını geliştirirken, NFU'nun yıllık Çiftçi Tercih Edilebilirlik Anketinin sonuçları açıkça gösteriyor ki, halkın İngiltere'nin iklim dostu, yüksek refahlı çiftçilik yönteminin hem evde hem de ülkede savunulduğunu görmek istiyor.

Ankete katılanların %84'ü, ticaret anlaşmalarının ithalat için çevresel çiftçilik standartlarının Birleşik Krallık'takilerle aynı olmasını sağlaması gerektiğini söyledi ve %86'sı hayvan refahı standartlarının da bizimkilerle eşleşmesinin önemli olduğunu düşündü.

NFU Başkanı Minette Batters şunları söyledi: “Herkes için zorlu bir yıl boyunca İngiliz gıda ve çiftçiliğine rekor düzeyde desteğin devam ettiğini ve kaliteli gıda için takdirin yanı sıra çevre ve refah referanslarımızın kabul edildiğini görmek harika” dedi.

Kaynak: The Cattle Site
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü