İngiltere’de Nisan Ayında Sadece 197 Adet Otomobil Üretildi

29 Mayıs 2020

İngiltere Motorlu Araç Üreticileri Birliğinden (SMMT) yapılan açıklamada, geçtiğimiz Nisan ayında İngiltere’deki otomobil fabrikalarında sadece 197 adet araç üretildiği belirtildi. 2019 yılının Nisan ayında 71 bin adet otomobilin üretildiği hatırlatılan açıklamada, bu yılın ilk çeyreği itibarıyla üretilen otomobil sayısının geçen yılın aynı döneminde üretilen miktarın dörtte birine dahi ulaşamadığına dikkat çekildi.

İngiltere’de Nisan ayından bu yana sadece az sayıdaki bazı otomobil fabrikalarının sınırlı şartlarla üretime başladığı belirtilirken, ülkedeki en büyük tesis olan Nissan firmasının Sunderland’daki fabrikasının ise Haziran ayı içerisinde faaliyete geçmesinin beklendiği açıklandı.

Birlik Başkanı Mike Hawes, otomotiv sektörünün ülke ekonomisi için ifade ettiği öneme değinerek, sektörün tekrar toparlanabilmesi ve büyük ölçekli istihdam kayıplarının önüne geçilebilmesi için hükumetten daha fazla destek ve işbirliği beklentisi içerisinde oldukları yönünde açıklamada bulundu.

SMMT tarafından bir danışmanlık firmasına yaptırılan otomotiv sektörüne ilişkin araştırmada da endişe verici sonuçlar elde edildi. Araştırmaya göre otomobil üretiminin yılsonunda 870 bin adedi geçmesinin olası olmadığı öngörüldü. İngiltere’de otomobil üretimi en son 2009 yılında bir milyon adedin altında kalmış, yıllık üretim miktarı 1980li yılların başından itibaren hep bir milyon adedin üzerinde seyretmişti.

Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü