İngiltere’de Otomobil Satışları Kasım Ayında %24 Artış Gösterdi

05 Aralık 2022

İngiltere Motorlu Araç Üreticileri Ve Bayileri Birliği (SMMT) tarafından 5 Aralık Pazartesi günü açıklanan verilere göre, sıfır kilometre otomobil satışları Kasım ayında %24’e yakın bir oranda sıçrama yaptı. Arka arkaya dördüncü ayın da artışla kapandığı Kasım döneminde, özellikle toplu filo araç satışlarının söz konusu yükselişte etkili olduğu bildirildi.

Kasım ayındaki toplam satış adedinin 142.889 adet olduğu ve bir önceki aya göre %24’lük bir artış göstermesine karşın, pandemi öncesindeki satış seviyelerinin halen %9 daha altında kalmaya devam ettiği belirtildi.

SMMT’den yapılan açıklamada, sektördeki toparlanma sürecinin 2023 yılında da devam etmesinin beklendiği, fakat küresel ve yerel ekonomik sıkıntıların devamı nedeniyle pandemi öncesindeki seviyelerin yakalanamayacağı ifade edildi.

İngiltere’de otomobil pazarı hem tedarik sıkıntıları hem de artan hayat pahalılığına bağlı olarak tüketicilerin harcamalarını kısmaları nedeniyle yeterince canlanamıyor.

Açıklanan diğer verilere göre, elektrikli araç satışları da artmaya devam etti. Kasım ayında %35,2 oranında artan elektrikli araç satışları, toplam satılan otomobiller arasındaki payını %20’ye ulaştırdı.

Toplu filo satışları da Kasım ayında yıllık bazda%45,4 oranında artarken, bireysel müşteri satışlarının ise %2,7 arttığı bildirildi.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü