İngiltere’de Otomobil Üretimi Ekim Ayında %18.2 Oranında Azaldı

27 Kasım 2020

İngiltere Motorlu Araç Üreticileri Ve Bayileri Birliği (SMMT) tarafından 26 Kasım 2020 Salı günü açıklanan verilere göre virüs salgını ve zorunlu kapanma nedeniyle talebin düşmesine bağlı olarak Ekim ayında otomobil üretimi yıllık bazda %18.2 oranında azaldı.

Paylaşılan verilere göre İngiltere’de Ekim ayında toplam 110,179 adet otomobil üretildi. Böylece 2020 yılının ilk on ayındaki üretim geçen yıla kıyasla üçte bir oranında azalarak, toplam 743,003 adette kaldı.

İngiltere’de otomotiv sektörü yakın vadede iki temel problemle karşı karşıya bulunuyor. Bunlardan birincisi en büyük ihraç pazarı olan Avrupa Birliği ülkeleri ile ticaretin önümüzdeki dönemde hangi şartlarda yürüyeceğine ilişkin belirsizlik. Diğeri ise İngiliz hükümetinin aldığı bir karara bağlı olarak 2030 yılından itibaren benzinli ve dizel otomobillere uygulanacak olan satış yasağının sektör üzerindeki etkileri.

SMMT Başkanı Mike Hawes basına yaptığı açıklamada, bu olumsuz veriler ile birlikte virüs salgını ve Brexit konusundaki belirsizlik gibi diğer ağır problemlerle boğuşmakta olan otomotiv sektörü, şimdi de on yıl gibi kısa bir vadede tamamen elektrikli motorlara dönüşüm sağlama zorunluluğu ile karşı karşıya kalmıştır diyerek sektörün içinde bulunduğu zor durumu dile getirdi.
 
Kaynak: Reuters 
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü