İran, Mart Ayına Kadar 9 Milyar ABD Doları Değerinde Çelik Dışsatımı Öngörüyor

04 Kasım 2019

Press TV (Press TV, İran’da devlete ait medya şirketinin sahibi olduğu, kesintisiz İngilizce yayın yapan haber kanalıdır. Ç.N.) İran’ın yetkili makamlarına dayandırdığı haberinde ABD’nin özellikle metalürji sektörünü hedef alan yaptırımlarına rağmen, ülkenin gelecek yılın Mart ayına kadar çelik dışsatımı için belirlediği hedeflerini aşacağını bildirdi.

İran sanayi bakan yardımcısı Ja'afar Serqini içinde bulunulan İran takvim yılının sonuna kadar belirlenen 9 milyar ABD Doları tutarındaki dışsatım hedefinin, ilk iki çeyrekteki üretim rakamının hükümet öngörülerini aşması nedeniyle, rahatlıkla ulaşılabilir durumda olduğunu söyledi. Serqini ayrıca, bu yılın Mart ayı sonu ile Eylül ayı sonu arasındaki dönemde üretimin 13,2 milyon tona ulaştığını, 2020 yılı Mart ayında ise 28 milyon tonluk üretim rakamına ulaşacaklarını da ekledi.

Serqini, devamında ise İran’ın Eylül ayı sonuna kadar toplam 6 milyon ton çelik dışsattığını ve yıllık dışsatım rakamının, içinde bulunulan İran yılının sonuna kadar 12 milyon tona ulaşacağını açıkladı.

Bakan yardımcısına göre ABD yaptırımları, İran’ın metalürji ve madencilik sektörünün gelişmesine ve ülke ekonomisinin temel ögesi olmasına neden oldu.

Kaynak: Steelguru web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı,Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü