İran’dan Gizli İthalatta Artış – ISA (Hindistan Çelik Birliği)

20 Mart 2019
Business Line (Hindistan’ın önde gelen iş ve finans haberleri internet sitesi Ç.N.) Hint çelik üreticilerinin Hindistan Hükümeti’ni, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yoluyla ülkeye çok düşük fiyatlardan dampingli olarak giren İran çeliğini durdurmaya çağırdığını bildirdi.
Hindistan Çelik Birliği (ISA), ülkenin çelik üretiminden sorumlu bakanı Binoy Kumar’a yazdığı mektupta BAE’den yapılan çelik ithalatının hızlı bir biçimde artması nedeniyle alarm vermekte olduklarını ve sözkonusu ithalatın bu mali yıl rakamında geçen yılın mali yılı rakamına göre 3 katın üzerinde artış beklediklerini dile getirdi.
ISA Genel Sekreteri Bhaskar Chatterjee, “Doğrudan doğruya İran’ın kendisinden ya da BAE transit limanları yoluyla dolaylı olarak İran’dan yapılan çelik ithalatına ABD yaptırımlarının ağır ihlali olması ve Hindistan’a karşı / Hindistan tarafından misilleme önlemlerini harekete geçirebilecek olması nedeniyle yasak getirilmesi gerekmektedir. Yıkıcı fiyatlarla yapılan çelik ithalatı Hindistan çelik endüstrisi için önemli bir sorun oluşturmaktadır. Çelik ihracatının %30’unu ASEAN ülkelerine yapan İran’dan gerçekleştirilen kontrolsüz ithalat Hint çelik üreticileri için bir tehdittir.” dedi.
 
Kaynak: Steelguru web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü