Kuzey Amerika’nın En Büyük Yüzer Güneş Enerjisi Santrali New Jersey’de Hizmete Girdi

08 Haziran 2023

Kuzey Amerika'daki en büyük yüzer güneş panelinin yapımı New Jersey'de gerçekleştirildi. NJR Temiz Enerji Girişimleri Firmasının 8,9 MW gücündeki güneş enerjisi santrali projesi, New Jersey, Short Hills'deki Canoe Brook su rezervuarının 17 dönüm büyüklüğündeki alanını kaplamakta. Proje, Amerika Birleşik Devletleri'nde su ile atık su hizmetleri sağlayan kamu yatırımı durumundaki American Water Firmasının Canoe Brook Su Arıtma Tesisi'ndeki elektrik enerjisi gereksinimin yaklaşık %95'ini karşılayacak.

NJR Temiz Enerji Girişimleri Firmasının Başkan Yardımcısı Robert Pohlman "Yüzer güneş enerjisi santrali teknolojisi, yeterince kullanılmayan su kütleleri için yeni fırsatlar yaratarak, değerlendirilmemesi durumunda atıl kalacak olan bir alanda büyük ölçekli yenilenebilir enerji üretimini olanaklı kılıp temiz enerjinin yararlarını daha da fazla müşteriye ulaştırmaya yardımcı oluyor" açıklamasında bulundu. Pohlman ayrıca, "New Jersey'nin güneş enerjisi piyasasında lider firma olarak, güç gereksinimlerini desteklemek, eyaletin temiz enerji ile iklim hedeflerini gerçekleştirmek için American Water Firması ile çalışmayı dört gözle bekliyoruz" diye de ekledi.

New Jersey American Water Firmasının başkanı Mark McDonough ise yaptığı konuşmada "Eyaletin en büyük su ile atık su hizmeti sağlayan firması olarak, verimli ve aynı zamanda doğal kaynaklarımızı korumaya yardımcı olacak biçimde çalışıp çevrenin iyi koruyucuları olmayı gerçekleştirmemiz büyük önem taşımakta" diye belirtirken "Bu girişim, geleneksel enerji kullanımında belirgin bir azalmayı gerçekleştirerek sınırlı sermaye gideri ile birlikte azaltılmış güç maliyetleri aracılığıyla hem çevreye hem de müşterilerimize yarar sağlamakta” açıklamasını ekledi.

Canoe Brook güneş enerjisi santrali, kurulumu için geçen bir yılın ardından Ocak 2023'te ticari ölçekte tam kapasite ile devreye girdi. Santral, NJR firmasının portföyündeki ikinci yüzer güneş enerjisi santrali projesi olup firmanın ilk yüzer güneş enerjisi santrali projesi New Jersey Sayreville'de 4,4 MW gücünde kurularak 2020 yılında ticari ölçekte devreye alınmıştı.

 Kaynak:world-energy
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü