Madencilik Şirketleri, Ölümlerin Azaltılmasına Yardımcı Olmak Amacıyla Uluslararası Madencilik Güvenlik Merkezini Yaşama Geçiriyor

15 Eylül 2021

Çeşitli büyük madencilik firmaları, her düzeydeki çalışan için daha çok öğrenme fırsatı ile daha iyi iş güvenliği sağlayacak, ayrıca endüstri tarafından onaylanmış görsel güvenlik araçlarının çevrimiçi merkezi olacak Uluslararası Madencilik Güvenliği Merkezi'ni (UMGM) yaşama geçirmek için el ele verdi.

Merkezin kurucularından Stephen Eichstadt, “Sözkonusu merkez, madencilik endüstrisi tarafından endüstrinin kendisi için geliştirilen işbirliğidir. Çok uzun zaman boyunca endüstrinin silolarda çalıştığına, bireysel olarak önemli ölçüde çaba ile kaynak harcadığına, aslında benzerleri tarafından önceden geliştirilmiş çalışmaları kopyalamak için yatırım yaptığına tanık oldum. UMGM, bu durumu değiştirecek.” açıklamasını yaptı.

UMGM’nin kurucuları arasında Anglo American, AngloGold Ashanti, Harmony Gold, Impala Platinum, Sibanye-Stillwater, Teck Resources ve Minerals Council South Africa madencilik firmaları bulunuyor. Merkez, küresel düzeyde görsel sağlık ile güvenlik iletişimi uzman ajansı Jincom tarafından da desteklenmekte.

UMGM’nin her bir kurucu ortağı, madencilik çalışmalarındaki önemli ölümcül riskler ya da felaket riskleri konusunda iki ayrı gereç paketine katkıda bulunacak. Sözkonusu gereçler kolaylaştırılmış görsel gereçlere dönüştürüldüğünde, diğer tüm ortakların kullanımı ayrıca kendilerine uyarlanması için merkezde paylaşılacak.

UMGM’nin ruhu, madencilik endüstrisini daha güvenli duruma getirmeyi amaçlayan paylaşılan bir değer ve ortakların da bu değere katılmak üzere yalnızca bilgi katkısında bulunmaları yeterli.

Kaynak: Miningweekly.com
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü