Maruti-Suzuki ile Toyota-Tsusho Ortaklaşa Araç Hurdası Ayrıştırma Tesisi Kuruyor

11 Eylül 2019

Times of India gazetesi (Times of India, Hindistan'da İngilizce olarak yayımlanan günlük gazetedir. Ç.N.) Maruti-Suzuki firmasının (Maruti-Suzuki, Hindistan’da 1981 yılında Japon Suzuki firmasının alt kuruluşu olarak kurulmuş olan otomobil ve motosiklet üreticisidir. Şirket, günümüzde Suzuki'nin pek çok küresel modelini Hindistan'daki tesislerinde üretmektedir. Ç.N.) bir Toyota yan kuruluşu ile birlikte eski taşıt aracı söküm tesisi kurmaya karar verdiklerini bildirdi.
 
Maruti ve Toyota-Tsusho’nun (Toyota-Tsusho firması otomotiv üreticisi Toyota Grubu’nun ticari kolunu oluşturan şirkettir. Şirket merkezi Japonya’nın Nagoya kentindedir. Ç.N.) ortak girişimi olacak olan şirket ömrünü tamamlamış taşıt araçlarını toplayacak, sökecek ve bu işlemler sonucu ortaya çıkan hurdaları işlerken, kullanılabilir diğer ürünlerin pazarlamasını ve satışını yapacak.
 
Kurulacak Maruti-Suzuki Toyota-Tsusho ortaklığı, bunları yaparken Hindistan’da taşıt aracı hurdalarının işlenmesi konusunda yüksek kalitedeki ikinci büyük ortak yatırım olacak.      

Kaynak: Steelguru web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı,Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü