Nvidia, MediaTek ile Araç Teknolojilerinde İş Birliği Yapacak

29 Mayıs 2023

Nvidia Corp. ve MediaTek Inc, video ve oyun yayını yapabilen ve yapay zekayı kullanarak sürücülerle etkileşim kurabilen gelişmiş araç bilgi-eğlence sistemlerini güçlendirmek için araç teknolojileri üzerinde iş birliği yapacaklarını açıkladılar.

Taipei'deki Computex teknoloji ticaret fuarında duyurulan anlaşma kapsamında MediaTek, bilgi-eğlence ekranları için otomobil üreticilerine sağladığı çipler üzerinde sisteme bir Nvidia grafik işleme birimi çipi ve Nvidia yazılımını entegre edecek. Şirketler, Nvidia yazılımını kullanan MediaTek sistemlerinin, Nvidia teknolojisine dayalı otomatik sürüş sistemleriyle uyumlu olacağını söyledi.

Şirketler, MediaTek ile olan ortaklığın Nvidia'ya çip üzerinde bilgi-eğlence sistemi için 12 milyar dolarlık pazara erişim sağladığını belirtti. Aynı etkinlikte MediaTek CEO'su Rick Tsai, ilk ürünlerin 2025'te sunulmasının planlandığını açıkladı. Qualcomm ve SalesForce da bu yılın başlarında yeni bir araç teknoloji platformu geliştirmek için ortaklık kuracağını duyurmuştu.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü