ON Semiconductor, Elektrikli Araç Çipi Üretiminde 2 Milyar Dolarlık Yatırım Planlıyor

17 Mayıs 2023

Şirket yöneticileri tarafından yapılan açıklamada, ON Semiconductor Corp’un elektrikli araçların menzilini genişletmeye yardımcı olmak için yaygın olarak kullanılan silisyum karbür çiplerinin üretimini artırmak için 2 milyar dolarlık yatırım yapılmasının planlandığı belirtildi. Şirket, silisyum karbür çip üretimi için ABD, Çek Cumhuriyeti veya Kore'deki fabrikalarına odaklandığını belirtti. Şirket uçtan uca üretim planlıyor. Şirket, seçilen fabrikanın konumu fark etmeksizin hammadde olan silisyum karbür tozunu çipe dönüştürecek.

ON Semiconductor, hem elektrikli arabalardaki aktarım çipleri hem de sürücü destek sistemlerine yardımcı olan kameralar ve sensörler gibi geniş bir yelpazede ürünlerin otomotiv endüstrisinde uzun süredir tedarikçisi konumunda bulunuyor.

Şirket, çiplerin yarısından fazlasını kendi bünyesinde üretirken enerji tasarruflu silisyum karbür çipler için tedarik zincirine de yatırım yaptı. Şirket yöneticileri, 2027 yılına kadar silisyum karbür otomotiv çip pazarının %40'ına sahip olmayı hedeflediklerini söyledi. ON Semiconductor, bu ve diğer alanlardaki büyümenin, yıllık bileşik gelirini %10 ila %12 oranında artırmasına yardımcı olacağını tahmin ediyor ve satışları 2022'de 8,3 milyar dolar seviyesinden 2027'ye kadar 13,9 milyar dolar düzeyine çıkarmayı amaçlıyor. Aynı zaman diliminde ON Semiconductor, serbest nakit akışlarını 2022'deki 1,6 milyar dolar seviyesinden 2027 yılına kadar 3,5-4 milyar dolar düzeyine çıkarmayı öngörüyor.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü