Otomotiv Sektöründe Siber Güvenlik Pazarı Büyüyor

21 Ekim 2019

İsrail’de yerleşik siber güvenlik firması Upstream, yeni nesil elektrikli otomobillerin bilgisayar korsanlarından etkin bir şekilde korunması için yeni bir yazılım ve donanım projesi oluşturduklarını açıkladı. Start up modeliyle oluşturulan projede kısa sürede 30 milyon dolar fon sağlandığı bildirildi.

Projeyi fonlayan firmalar arsında Renault, Nissan ve Mitsubishi’nin ortak risk sermayesi kuruluşu olan Alliance Ventures firmasının yanı sıra, Hyundai ve Volvo gibi diğer otomobil üreticilerinin de bulunduğu bildirildi.

Otomotiv siber güvenliği pazarı konusunda IHS markit tarafından yapılan bir araştırmada 2017 yılında pazarın 16 milyon dolar olduğu, mevcut gelişmelerin ışığında bu pazarın 2025 yılına kadar katlanarak büyüyeceği ve 2.3 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor.

Yeni nesil elektrikli otomobillerin çok yakın bir zamanda birçoğunun internete bağlı otonom sürüş özelliklerine sahip olacağı ve internet ağı üzerindeki tüm cihazların bilgisayar korsanlarının saldırısına açık olması nedeniyle araçların siber güvenliğinin önümüzdeki yıllarda otomotiv sektöründeki önemli gündemlerden birisi olması bekleniyor.

 
Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı,Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü