Otonom Araç Teknolojisinde Toyota’dan Yeni İşbirliği Anlaşması

10 Temmuz 2019

Toyota Motor ve Denso Corp firmaları bugün (10 Temmuz 2019) yaptıkları ortak basın toplantısında, yeni nesil otonom araçlarda kullanılacak yarı iletken yongaların imalatı için bir ortak girişim şirketi kuracaklarını açıkladılar.

Toyota’nın da aralarında bulunduğu birçok otomotiv firmasına yedek parça tedarik eden Denso firmasının, kurulacak ortak girişimde %51 paya sahip olacağı, geri kalan %49 hissenin ise Toyota’da kalacağı belirtildi.

2020 yılı içerisinde 50 milyon Yen tutarında işletme sermayesi ile kurulacak olan yeni şirkette yaklaşık 500 personelin görev yapacağı öğrenildi.

Yeni kurulacak şirket, gelecek nesil otonom araçların güç üniteleri ve etraf gözlemleme sensörleri gibi yüksek teknolojili bileşenlerinin üretim ve geliştirilmesi hedefine odaklanacak. Gelecek nesil otonom araçlar teknik anlamda her an çok sayıda sensörlerden ulaşmakta olan verileri değerlendirerek, çevresi ile iletişim halinde bulunmak ve ulaşan veri ve geri bildirimleri sürekli yorumlayarak, belli kararlar almak ve belli sistemleri devreye sokmak zorunda. Kısa sürede çok fazla verinin değerlendirilip, hızlı kararlar alınması gerekliliği her geçen gün daha da güçlü mikro işlemcilerin üretilmesini zorunlu kılıyor.

Geçtiğimiz yılın Haziran ayında da Toyota ve Denso firmaları hem imalat verimliliğini artırmak hem de yeni buluşların önünü açmak adına, otomobillerin elektronik parçalarının üretimini ve ARGE çalışmalarını birlikte yürütme kararı almışlardı.

Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü