“Öykümüzü Anlatmanın Zamanı Geldi.” Avustralya’nın LNG Endüstrisi Sonunda Mücadele Ediyor

29 Mayıs 2019

Biraz zaman aldı ancak Avustralya’nın sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) endüstrisi eldivenleri giyip LNG’yi kınamak ve tüm fosil yakıtları tarihin çöp tenekesine göndermek isteyen eylemcilere karşı çembere giriyor.

Avustralya Petrol Üretim ve Araştırma Birliği’nin (APPEA) yıllık konferansının açılış gününde yapılan hemen hemen her konuşmanın ana konusu, endüstrinin karşı karşıya olduğu çıkmaz durum ile mücadele etmesi ve halkın kalbini ve zihinlerini kazanmak uğruna sözkonusu mücadelede alanını çevrecilere kaptırmaması gerektiği idi.
Avustralya’nın LNG endüstrisi, ülkenin dış satım kapasitesini yıllık 80 milyon tonun üzerine çıkaracak 8 yeni projenin sonuncusu faaliyete geçmek üzere hazırlanırken, Katar’ı geride bırakarak kapasite bakımından şu anda dünyanın en büyüğü olmuş durumda.

Diğer yandan, LNG endüstrisi tesisler inşa etme ve o tesisleri besleyecek doğal gaz rezervleri keşfetmedeki tüm başarılarına rağmen doğal gazı kömürden sonraki savaşılacak düşman olarak gören yeşil eylemcilerin bu konuya odaklanmalarına karşı bugüne kadar sessiz kaldı.

APPEA genel sekreteri ve aynı zamanda Shell-Avustralya’nın başkanı olan Zoe Yujnovich konferansta, sektörün sözkonusu durumla daha etkin mücadele etmesi gerektiğini söyledi.
Yujnovich “Gazın önemini savunmaya devam etmemiz ve gazın ülke ve tüm dünya genelinde daha temiz enerjinin sağlanması konusundaki kritik rolü konusunda gevşek davranmamamız gerekiyor.” yorumunda bulundu.

Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü