Romanya’nın Cos Targoviste Çelik Şirketi Üretimini Sonlandırıyor

20 Temmuz 2020

Eski adı Mechel Targoviste olan Romen çelik fabrikası Cos Targoviste, korona virüsü salgını ve işletme sermayesi darlığı sonucunda ortaya çıkan ekonomik sorunlar nedeniyle üretimini süresiz olarak durduracağını ve 1200 çalışanını işten çıkaracağını açıkladı.

Valahia sendikası, Cos Targoviste yönetiminden üretimin süresiz olarak durdurulacağı konusunda bildirim aldıklarını, dolayısıyla, yaklaşık 1.200 çalışanı etkileyecek toplu işten çıkarmanın yaşanacağını duyurdu, ancak tarih verilmedi.

Sendika ayrıca, işletme sermayesi olmaksızın üretimi sürdürmenin olanaksızlığı, süregelen işlemlerden doğan borçların büyümemesi gerektiği ve teknik işsizlik ödeneklerinde kullanılan mali kaynakların tüketildiği konusunda da bilgilendirildi.

Valahia sendikası bunun yanısıra, Dambovita (Dambovita, Romanya’nın 41 eyaletinden biri olup ülkenin güneyinde yer almaktadır, eyalet başkenti Targovişte’dir. Ç.N.) temsilcisi parlamenterlere Cos Targoviste şirketindeki sorunu ilettiklerinin ve parlamenterlerden, Romanya devletinin Cos Targoviste şirketinden yaklaşık 10 milyon Avro tutarındaki alacağını ortaklık payına dönüştürmesi konusunda desteklerini istediklerinin bilgisini iletti.

Kaynak: steelguru web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü