Severstal, Cherepovets’teki Dikeç Fırınını Yeniliyor

21 Şubat 2020

Rus çelik devi Severstal (Severstal, Rus çelik üreticisi ve madencilik şirketidir. Şirket, 1993 yılında kurulmuş olup ülkenin en büyük çelik üreticisidir. Şirketin merkez ofisi Cherepovets'tedir. Ç.N.) Cherepovets’teki (Çerepovets, Rusya'nın kuzeybatısındaki Vologda Bölgesi’nde yeralan bir kenttir. Ç.N.) elektrikli çelik eritme ve işleme üretim tesisindeki 1 numaralı dikeç fırını (shaft furnace) yeniden kuruyor.

İtalyan Danieli firması, proje için, gerek temel gerek karmaşık mühendislik çözümlerinin yanısıra projenin ana işleme donanımlarını da sağlayacak. Esnek çelik üretim ünitesi yıllık 1,3 milyon ton çelik işleme kapasitesine sahip olacak. Buna ek olarak, %85 oranında sıvı pik demir ve %15 oranında hurda karışımı kullanarak 2 numaralı dikeç fırın ile aynı büyüklükte çelik üretecek.

Yatırım toplamı yaklaşık 3 milyar Ruble olacak. Proje, şirketin maliyet liderliğine yükselme konusundaki temel stratejik önceliği ile bütünüyle uyumlu olup içinde bulunulan yıl için açıklanan yatırım planı çerçevesinde uygulanacak. Yenilenecek olan fırının bu yılın dördüncü çeyreğinde üretime geri dönmesi planlanıyor.

Kaynak: steelguru web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü