SolGold, Ekvador’daki Bölgesel Arama Çalışmalarına Yeniden Başlıyor

23 Haziran 2020

SolGold (SolGold, Avustralya, Ekvador ve Solomon adalarında etkin altın ve bakır madenciliği şirketidir. Şirketin merkez ofisi Avustralya’nın Brisbane kentindedir. Ç.N.), Ekvador genelinde şirketin bölgesel keşif programı hakkında bir güncelleme yayınladı. Gerçekleştirilen tüm çalışmaların Korona virüsü salgını ve hükümet kısıtlamaları nedeniyle duraklamasının ardından SolGold, çalışma alanında katı Korona virüsü protokollerine uyacağına ilişkin verdiği bir dizi taviz üzerine keşif çalışmalarına yeniden başladı.
 
SolGold’un tepe yöneticisi Nicholas Mather, “SolGold’un, Ekvador'un kuzeyinden güneyine madenciliğe uygun verimli kemerler üzerinde yeralan dört işlevsel iştirakindeki kapsamlı imtiyaz hakkı, tümüyle sahip olunacak dikkate değer bakır ve altın külçesi rezervlerinin olduğu bir damarın keşfedilmesi için ortam sağlıyor.” açıklamasını yaptı.
 
Ekvador hükümeti, mineral madenciliği ve maden arama endüstrisinin, Korona virüsü salgınından sonra ulusal ve yerel ekonomilerin yeniden inşasında oynayacağı kritik rolü net bir biçimde kabul ediyor. Ulusal yetkililer, üretim çalışmalarına geri dönüşü teşvik ediyorlar.
 
Rio Amarillo, Chical, Cisne-Loja, Sharug ve Timbara da içerisinde olmak üzere diğer öncelikli bölgesel projelerde de saha çalışmaları yeniden başladı.

Kaynak: steelguru web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü