Toyota Batı Avrupa Pazarında Tamamen Sıfır Emisyonlu Araçlara Geçiş Hedefini 2035 Yılı Olarak Belirledi

03 Aralık 2021

Toyota Motor firması tarafından 2 Aralık Perşembe günü yapılan bir basın açıklamasında, 2035 yılından itibaren batı Avrupa pazarında satılan tüm Honda otomobillerin sıfır karbon emisyonlu modeller olacağı bildirildi.

2030 yılı satış hedefinin ise en az %50’sinin sıfır karbon emisyonlu modellerden oluşacağı belirtilen açıklamada, yeni nesil enerjili araçların hem elektrikli hem de hidrojen yakıtlı alternatiflerle piyasaya sunulacağı belirtildi.

Toyota da diğer firmalar gibi, Avrupa’daki sıkı emisyon mevzuatlarına uyum sağlayabilmek için yeni nesil enerjili bir çok model alternatifleri ile otomotiv pazarında rekabet ediyor.

Ancak diğer bazı otomotiv firmalarının aksine, henüz fosil yakıtlı araç üretimine son vermek için bir hedef açıklamayan Toyota, bu yaklaşımına gerekçe olarak küresel pazarda bir takım ülkelerin elektrikli araçlara geçiş sürecine ve gerekli altyapıya henüz hazır olmadığı argümanını öne sürüyor.

Toyota’dan yapılan açıklamada, bu yıl firmalarınca batı Avrupa’da 1,07 milyon adet olarak gerçekleşen bataryalı ve hibrit elektrikli araç satışlarının önümüzdeki yıl 1,3 milyon adede yükselmesini bekledikleri ifade edildi.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü