Yapay Zekâ Girişimi Figure, İnsansı Robotlar Üretmek için 70 Milyon Dolar Yatırım Aldı

26 Mayıs 2023

Genel amaçlı insansı robotlar üretmek isteyen bir girişim olan Figure, Parkway Venture Capital liderliğindeki yatırımcılardan 70 milyon dolar kaynak topladı. Oluşturulan yeni fon, şirketin önümüzdeki birkaç ay içinde piyasaya sürülmesi beklenen ilk otonom insansı ürününün geliştirilmesi ve üretiminin hızlandırması için kullanılacak.  Figure'in kurucusu ve CEO'su Brett Adcock, ilk yatırım turunda kişisel olarak 20 milyon dolar yatırım yaptı. Diğer yatırımcılar arasında Aliya Capital ve Bold Ventures yer alıyor.

Merkezi Sunnyvale California'da bulunan Figure, farklı ortamlarda çalışabilen ve depolamadan perakende satışa kadar çeşitli alanlarda görevleri yerine getirebilen genel amaçlı insansı robotlar geliştiriyor. Archer Aviation'ın eski kurucusu da olan CEO Adcock, Figure'nin Boston Dynamics ve Amazon Robotics gibi diğer robot şirketlerinden, genel görevleri yerine getirebilen robotlar geliştirerek ayrıldığını ve nihai hedefinin geliştirdiği robotların çevreden öğrenmesini ve diğer robotlarla etkileşim kurmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Şirket CEO’su, genel amaçlı insansı robotların, tek amaçlı robotlardan çok daha fazla potansiyele sahip olduğuna inandığını belirtirken robotların iş gücüne dahil edilmesinin, işgücü eksikliklerinin giderilmesine yardımcı olabileceği ve zaman içinde riskli ve zor işler için personele olan ihtiyacın ortadan kalkabileceğini vurguladı.

Figure gibi büyük teknoloji şirketleri ve yeni kurulan şirketler, ticari olarak uygulanabilir bir sonraki insansı robotu geliştirmek için yarışıyor. Örneğin, Tesla geçen yıl insansı robotu Optimus'un bir prototipini kamuoyuyla paylaşmıştı.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü