Yenilenebilir Enerji Sektörü New York Eyaleti’nin Yeni iklim Planı’nı Selamlıyor

21 Haziran 2019

Yatırımcılar, geliştiriciler ve yenilenebilir enerji kullanıcıları bu hafta New York’ta düzenlenen endüstri konferansında devletin sera gazı salınımlarını 2050 yılına kadar sıfırlama konusundaki iddialı planını dinlediler.

Hannon Armstrong Sürdürülebilir Altyapı Sermaye Şirketi’nin genel müdürü Susan Nickey “New York, iddialı hedeflerine ulaşabilmesi için kamu piyasalarının ve geliştiricilerin projeler üretmelerine işaret eden bir kamu politikası yolunda ilerliyor.” açıklamasını yaptı. New York Eyaleti yasama üyeleri ilgili yasa önerisini Perşembe günü sabahı erken saatlerde kabul ettiler.

Eğer eyalet valisi Andrew Cuomo yasayı beklendiği biçimde imzalarsa New York eyaleti karbon salınımını tümüyle sıfırlamayı hedefleyen ikinci ABD eyaleti olacak. California eyalet valisi Jerry Brown geçen yıl aynı biçimde 2045 yılına kadar karbon salınımını sıfıra indirmeyi hedefleyen yasa emrini imzalamıştı.

Konferansın destekleyicisi olan Amerikan Yenilenebilir Enerji Konseyi’nin Başkanı ve Genel Müdürü Gregory Wetstone “California ve New York eyaletlerinin, kimin karbon salınımını daha fazla azaltacağı konusunda rekabete girmeleri çok güzel bir durum.” yorumunda bulundu.    

Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü