Bahreyn Başlanmış Projelerine Devam Ediyor

25 Nisan 2020

Bahreyn Başlanmış Projelerine Devam Ediyor

Bahreyn Başbakan Yardımcısı Shaikh Khalid bin Abdullah Al Khalifa kalkınma ve altyapı projeleri ile ilgili olarak yapılan Bakanlar Kurulu tele-konferansı sonrasında yaptığı açıklamada Bahreyn’in projelerinin gözden geçirildiğini ve yapımına devam kararı alındığını açıklamıştır.

Bir kaç gün önce de Bahreyn Sanayi, Ticaret ve Turizm Bakanı Zayed Alzayani ülkenin önem verdiği projelerden biri olan Sakhir Bölgesinde yeni fuar ve konferans merkezinin inşaatına 1 Mayıs’ta başlanacağını belirtmişti. 83,6 milyon Bahreyn dinarı (yaklaşık 222 milyon dolar) değerindeki projenin iki yılda tamamlanması ve Bahreyn’in bir MICE (meetings, incentives, conferences and exhibitions-toplantı,teşvik, konferans ve sergi) merkezi olmasına önemli katkıda bulunması beklenmektedir.

Diğer taraftan korona krizi öncesinde bu yıl ihalesine çıkılacağı duyurulan Bahreyn metrosu ile Bahreyn ve  Suudi Arabistan’ı ikinci kez karadan bağlayacak King Hamad Köprüsüyle ilgili henüz bir açıklama yapılmamıştır. Bahreyn başlamış projelerine devam ederken, henüz ihalesine çıkılmamış projelerin bir kısmının, özellikle büyük maliyetli projelerin ertelenmesi muhtemeldir.

Kaynak : www.gdnonline.com