Göçmen çalışanlar dünyada yaşamak ve çalışmak için en iyi ülke olarak Bahreyn'i görüyor

05 Ağustos 2018

İngiltere ve ABD’nin, dünyanın en mobil ve kozmopolit insanları arasındaki itibarı hızla düşüyor. Süreçte Bahreyn’in yıldızı parlamaktadır.

Finaccord kuruluşunca yapılan araştırmaya göre dünyada aşağı yukarı 50 milyon göçmen çalışan vardır ve önümüzdeki 5 yılda bu sayı 60 milyona ulaşacaktır. Bu insanların nerede çalışmak ve yaşamak istediklerine dair tercihleri nitelikli iş gücünü çekmek isteyen ülkeler için çok önemlidir.

InterNations kuruluşunun “The Expat Insider” (Göçmen İçeride) anketi 166 ülke uyruklu 13,000 göçmen çalışan arasında yapılmaktadır.

İngiltere’de Brexit oylaması, ABD’nde ise Trump’ın Başkan seçilmesi sonrasında İngiltere ve ABD yabancılara karşı daha az dostça ve siyasi açıdan daha istikrarsız olarak algılanmaya başlamıştır. Göçmenler, ayrıca, bu iki ülkede yaşam kalitesinin de, özellikle çocuk bakımı ve sağlık alanlarında düşmeye başladığını belirtmişlerdir.

2017 yılında birinci seçilen Bahreyn, bu başarısını göçmen çalışanların ülkeyi çalışmak ve aile kurmak için güzel, yabancılara iyi muamele yapılan bir yer olarak değerlendirmesine borçludur. Ülke, bu konuda Körfez’deki komşuları Kuveyt, Suudi Arabistan ve Katar’ın çok önünde yer almıştır.

Kaynak: https://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/expats-best-country-live-work-brexit-britain-donald-trump-us-weather-wages-quality-life-a8072986.html