Moody's Bahreyn'in Derecesini B2'ye Düşürdü

05 Ağustos 2018

Moody’s , Bahreyn hükümetinin uzun vadeli borç derecesini B1’den B2’ye indirmiştir ve negatif görünümü korumuştur. Derecelendirme kuruluşu, derece düşüşünde (Körfez İşbirliği Konseyi) KİK ülkelerinin bir miktar finansal yardımda bulunacağının varsayıldığı, yine de görünümün negatif olduğunu açıklamıştır. Negatif görünüm, desteğin zamanında gelmeyebileceğini ve gelse de Bahreyn’in yaklaşan borç ödemelerini karşılamasına yetecek kadar olmayabileceği ihtimalini yansıtmaktadır.

Aynı zamanda Moody’s , Bahreyn’in uzun vadeli yabancı para tahvil tavanını Ba2’den Ba3’e , uzun vadeli yabancı para mevduat tavanını da B3’den B3’e indirmiştir.

Moody’s not değişiminin sebeplerini açıklayan notunda “Geçtiğimiz yıl içindeki daha yüksek petrol fiyatlarına rağmen, devletin brüt borçlanma ihtiyacı çok yüksek olmaya devam etmektedir ve döviz rezervleri çok düşük seviyededir. Artan dış kaynaklı ve hükümet kaynaklı likidite baskıları yetkililerin mali reformların uygulanmasını hızlandırmaya sevk etmemiştir ve Moody’s bu konudaki adımların çok yavaş olacağını beklemektedir” denilmektedir.

Kaynak : https://gulfnews.com/business/economy/moody-s-downgrades-bahrain-to-b2-1.2261105