Bosna Hersek, 5C Otoyolunun Yeni 35 km'lik Bölümünün İnşası İçin 340 Milyon Avro Kredi İmzaladı

15 Ocak 2021

Bosna Hersek Maliye ve Hazine Bakanı Vjekoslav Bevanda'nın, Avrupa Yatırım Bankasının temsilcileriyle, 5C otoyol koridorunun Poprikuşe – Medakovo bölümünün inşası için ayrılacak 340 milyon Avro tutarındaki Kredi Sözleşmesini bügün imzaladığı açıklandı.

Sözleşmenin imza töreninden sonra yaptığı açıklamada Bevanda, bahse konu projenin, modern altyapının inşası, güvenliğin ve otoyolun kapasitesinin artırılması açısından hem ülke hem de bütün bölge için büyük önem taşıdığını belirtti.

Bakan Bevanda, imzalanan sözleşmenin, inşaat firmalarının Macaristan ve Doğu Hırvatistan'ı Bosna Hersek ve Adriyatik Denizi ile bağlayan 5C otoyol koridorunun 35 km'lik bölümünün inşasında yer almaları açısından önemli olduğunu ifade etti.

Bakan, ayrıca, anılan projenin toplam bedelinin 391 milyon Avro olduğunu ve bunun 340 milyon Avroluk kısmı için Avrupa Yatırım Bankası kredisi, 51 milyon Avroluk kısmı için ise Hükümetin özvarlıklarının kullanılacağını vurguladı.

Bakan, 6 yıl ertelemeli ve 25 yıl vadeli kredinin geri ödemesinin Bosna Hersek Federasyonu Entitesi tarafından üstlenildiğini, projenin yürütücüsünün ise Bosna Hersek Federasyonu Otoyol İdaresi olduğunu ifade etti.


Kaynak: Klix.ba Haber Portalı
Yayımlayan: Saraybosna Ticaret Müşavirliği