Bosna Hersek’in Brçko Limanı’nın Yeniden Yapılandırılmasının Finansmanı İçin 10 Milyon Avro Ayrılacak

14 Aralık 2020

Brçko Limanı Kamu Şirketi'nin liman kapasitelerinin yeniden yapılandırılması ve yeni vinçlerin alımı için ihale açılacağı açıklandı. Toplam 10 milyon Avroluk projenin finansmanının Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından sağlanacağı, bundan hibe olarak ayrılacak 3 milyon Avronun da vinçlerin alımı için kullanılacağı ifade edildi.

Brçko Limanı Kaptanlığı tarafından yapılan açıklamada, Brçko Limanı'nın bulunduğu Sava nehrinde yılda ortalama 260 gün gemi taşımacılığı yapılmasının mümkün olduğu; limanda kullanılan araçların, özellikle de 53 yıllık vinçlerin eskimesinden dolayı, liman hizmetlerinin güvensiz, verimliliğin ise asgari seviyede olduğu; bundan dolayı EBRD'nin limanın iyileştirilmesi ve modernleştirilmesi için 3 milyon Avrosu hibe olmak üzere toplam 10 milyon Avroluk krediyi onayladığı belirtildi.

Bosna Hersek'in Brçko Bölgesi Hükümetinin, yeni vinçlerin alımı ve yüklenici firmanın seçimi için ihale hazırladığı; ihale kapsamında yeni vinçlerin kurulumunun yanı sıra tren istasyonundan limana kadar rayların döşenmesi, liman platosunun düzenlenmesi ve yeni ulaşım yollarının yapımının öngörüldüğü ifade edildi.

 

Kaynak: Biznisinfo.ba Haber Portalı

Yayımlayan: Saraybosna Ticaret Müşavirliği