2019'da Çeklerin Gözde Turizm Destinasyonlarından Biri Türkiye Olacak

03 Ocak 2019

Rekor bir sayıdaki Çek turistinin 2019'da yurt dışına seyahat etmesi bekleniyor, bu da Çek Radyosu tarafından ülkenin en büyük seyahat acentaları arasında yapılan bir anketin sonucu. Türkiyenin, Yunanistan, Bulgaristan ve Hırvatistan ile birlikte en popüler yerlerden biri olması muhtemel.

Önemli bir seyahat acentası yetkilisi: “Satışlarımız Türkiye’ye yeniden ilgi duyulduğunu gösteriyor ve rekor sayıda Çek’in yaz tatilini orada geçirmesini bekliyoruz. Ayrıca, Çek turistlerini fiyat / kalite oranını yüksek oranda çeken listemize Arnavutluk'u da ekledik ”dedi.

Bir diğer önemli seyahat acentesi Firo-tour, Ürdün'ü teklifiyle tanıttı. “Ürdün'ün bu yılın en büyük hitlerinden biri olmasını bekliyoruz. Firo-tour’ın Eva Němečková, “Tarihte ilk kez, Çekler doğrudan bu ülkeye uçabilecek ve bu varış noktasına büyük ilgi gösterdik” dedi.

Seyahat acentesi Jan Šrámek Neckermann, paket tatilleriyle birlikte pazarın 2019'da yüzde 5 civarında artmasını bekliyor. Konaklama ve uçuş fiyatlarındaki artış nedeniyle, fiyatları bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 7 artacak. Çek Seyahat Acentaları Birliği'nden Jan Papež, bu sezon Çek turizm endüstrisinin konsolidasyonunu doğruladığını söyledi.

Çek Radyosu, “Seyahat acentelerinin çoğu arz ile talep arasında bir denge buldu ve bu eğilimin 2019'da devam etmesini bekliyorum” dedi.

Geçen yıl Çekler, 2011'den bu yana en büyük sayı olan yurtdışında 4,9 milyon seyahat gerçekleştirdi. Toplamın 1,3 milyonu üç geceye kadar olan konaklamalardan daha kısa olan seyahatlerden oluşuyordu.