Çek Başbakanı Babiş Toyota'yı Çekyaya Yatırıma Davet Etti

24 Ekim 2019

Başbakan Andrej Babiš (YES), Tokyo Motor Show’da Toyota Motor Corporation’ın temsilcileri ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı, dün Çek Cumhuriyeti'nde daha fazla işbirliği yapmanın olanaklarını ele aldı. Andrej Babis HN'ye, "Çek Cumhuriyeti'nin otomotiv endüstrisinde ne kadar eski bir geleneği olduğunu ve Avrupa için en iyi yer olduğunu onlara açıkladım, Toyota'nın buraya yatırım yapmasını ve üretimi artırmasını istiyoruz." Dedi.

Toyota, dünyadaki en büyük otomobil üreticilerinden biridir ve hibrid otomobiller alanında öncüdür. Aynı zamanda ilk hidrojen yakıt hücreli seri otomobilin üreticisi. Taşımacılık için hidrojen altyapısının geliştirilmesi, Çek Cumhuriyeti Sanayi ve Ticaret Bakanı Karel Havlíček tarafından bu alandaki önceliklerden biri olarak belirlenmişti.

Çek Cumhuriyeti'nde Toyota, Fransız PSA Grubu ile birlikte çalıştığı Köln'deki TPCA tesisinde küçük Aygo arabaları üretiyor. Esas olarak Peugeot ve Citroën otomobilleri üretiyor. Köln fabrikası Avrupa'nın en modern tesislerinden biridir ve yılda 330.000 araba üretebilmektedir.