Filistin “Davos” Forumunda” siyasi meselelere, para korsanlığına ve yatırımlara odaklanıyor.

09 Nisan 2019

Filistin Devlet Başkanının Ekonomik İşler Danışmanı Muhammed Mustafa, “Filistin’in Ölü Deniz’deki Dünya Ekonomik Forumu’nda, Filistin’in üç konuya odaklandığını söyledi. (politik meseleler, halkımıza para korsanlığı ve mali baskı ve Filistin’e yatırım)

Mustafa, Pazar günü “Filistin sesi” ile yaptığı röportajda, siyasi konularla ilgili olarak; Devlet Başkanı, iki devletli çözüm olan toplantı sırasında tek ve tek çözümü gönderdi ve herkesin bu çözümü elde etmek için Başkanlığın yanında durması gerektiğini söyledi. Halkımızın para korsanlığı ile ilgili olarak, mali baskının kullanımının reddedilen siyasi hedeflere ulaşmanın bir yolu olduğunu ve İsrail'in Filistin parasını derhal geri vermesi gerektiğini belirtti.

Mustafa, Filistin’e yapılan yatırımla ilgili olarak, Filistin’in karşılaştığı tüm zorluklarla yatırım yapmaya açık olduğuna dair güvence verdi. Filistin Ekonomisini geliştirmek için yatırımcılara ilham vermek için gereken tüm olanakları sağlayacaktır dedi.

Başkanın  danışmanı, İsrail'in iptal bitene kadar kabul ettiği gibi Paris ekonomik protokolünün şartlarına uyması gerektiğine dair güvence verdi.

Mustafa, Filistin'deki yatırım beklentisinin çeşitli şeylere bağlı olduğuna dikkat çekti; en önemlisi, mümkün olan en yüksek iş fırsatlarını, altyapıya ve ana sektörlere yatırım yapmak, Uluslararası kurumlarla ve Word Bank'la, Davos Forumu'nun aralarında, Arap ve uluslararası yatırımcıları Filistin'e yatırım yapmaya teşvik edecek garantiler sağlama ihtiyacıyla ilgili görüşmeler olduğunu belirtti.

Mustafa, bir sonraki aşamadaki tüm çabaların, yatırımcıları Filistin'e getirmek için gerekli korumayı ve garantileri sağlamaya odaklanacağına dair umutlarını dile getirdi.
 
 
Kaynak: Palestine Economy Portal
Yayınlayan: Kudus Ticaret Ataşeliği