Hindistan, Filistin'de ulusal matbaanın inşasını finanse edecek.

23 Kasım 2018

Filistin Maliye Bakanı Shukri Bishara ve Hindistan’daki Cosmas International Company, Perşembe günü Filistin’de bir ulusal matbaanın inşası için bir sözleşme imzaladılar.
Bishara yaptığı açıklamada, ulusal matbaanın Hindistan tarafından finanse edileceğini ve 5 milyon dolara mal olacağını söyledi.

Filistin TV ve radyo, WAFA Haber Ajansı ve el-Hayat el-Jadida gazetesinin yer aldığı Filistinli Resmi Medya Genel Sekreteri Ahmad Assaf'ın imza törenine Filistin Otoritesi (PA) tarafından Wafa Haber Ajansı'nın katıldığı bildirildi.

Assaf, el-Hayat el-Jadida gazetesinin, resmi ve resmi belgelerinin yanı sıra kitapların basımı için bu matbaanın gerekliliğini söyledi.

Assaf, Filistin'de bir basın yayıncılığına ihtiyaç duyulması nedeniyle bunu destekleyen ve bu hedefi gerçekleştirmeye ilgi gösteren Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın çabalarıyla birkaç yıl önce başlatılan ulusal bir matbaanın inşasına yönelik çalışmaları da ekledi.

Abbas'ın diplomatik ilişkiler danışmanı Majdi Khalidi de imza törenine katıldı ve Filistin halkına ve onların davasına verdiği destek için Hindistan'a teşekkür etti.

Kaynak: Ma’an News Agency
Yayınlayan: Kudus Ticaret Ataşeliği