“Rimorchiatori Riuniti firması, Capieci'yi Satın Aldı.”

01 Ağustos 2018

Cenevizli aileler olan Delle Piane ve Gavarone'nin sahip olduğu ve denizcilikte İtalya’da ilk römorkör işletmecisi olan Rimorchiatori Riuniti firması, ulusal limanlarda genişlemeye devam ediyor. Rimorchiatori Riuniti, Rimorchiatori Mediterranei firması aracılığıyla[1], Capieci Navigazione, Rimorchiatori e Salvataggio’nun[2] % 100'ünü satın aldı. Bu işlem ile, Rimorchiatori Mediterranei İtalya ve Akdeniz'de ve özellikle de Sicilya'da (Augusta, Siracusa, Pozzallo ve Catania limanlarında) römork sektöründeki liderliğini pekiştirdi.

Satın alma işlemi, Monte dei Paschi di Siena tarafından sunulan 30 milyon uzun vadeli kredi ile finanse edildi. Cenevizli grup, geçtiğimiz Mart ayında Ravenna merkezli Gesmar'ın % 100’nü satın almıştı.

 

Kaynak: Il Sole 24,  01 Ağustos 2018. Yayımlayan: Roma Ticaret Müşavirliği

 

 

 

 

[1] Rimorchiatori Mediterranei firması, Akdeniz’deki liman taşımacılığı faaliyetlerini yürüten bir holding şirkettir. Dws (Deutsche Bank), Rimorchiatori Mediterranei firmasının hisselerinin %35’ine sahiptir.

[2] Ca.Fi.Ma grubunun bir parçası olan “Capieci navigazione, rimorchiatori e salvataggio”, Confitarma Başkanı  ve aynı zamanda bir armatör olan Mario Mattioli  tarafından yönetilmektedir.