Budva'da yeni Türk oteli inşa edilecek

31 Ocak 2019

Karadağ'daki en büyük Türk turizm yatırımı projesi olan 15 katlı iki kuleli bir otelin inşaatı Budva Belediyesi tarafından yasaklanmış olup ancak Karadağ Sürdürülebilir Kalkınma ve Turizm Bakanlığı ön tasarımın onayını vermiştir.

Podgoritsa merkezli "Mia Investments" isimli Türk şirketi, Slovenska plajına sadece 10 metre uzaklığnda, Adriyatik Fuarı'ndaki cazip arsa kompleksinde, beş yıldızlı iki kuleli oteli inşa etmeyi planlamıştır.

 

"Mia İnvestments" Yönetim Kurulu Başkanı Şener Ahmet Ozan, Yönetim Kurulu Üyeleri ise Kader Murat, Tito Orfea ve Arıkan Habiptir.

 

Kıbrıs'ta yerleşik olan ''Expom Hotel Partners Limited'' şirketine ait olan ''Safiro Beach Resort'' isimli şirket adına kadastro kayıtlarında bulunan arazi kompleksi 8500 metrekareliktir.

 

Kulelerin inşaatı, sahil üzerinde çok katlı binaların inşa etmesine karşı çıkan Budva Belediyesi tarafından engellenmektedir.

 

Söz konusu otel, Karadağ'daki otel işletmesi sektöründe en büyük Türk yatırımı olacaktır.
 

Ancak, yeni yasal çözümlerle, beş yıldızlı otel yatırımcılarının, ünitelerin yarısını daire olarak satma imkânı olduğu bilinmektedir.

 

Bu araziyi kapsayan "Budva Merkezi" konulu ayrıntılı şehir planı iki yıllığına ertelenmiş olmasına rağmen, bu plana göre  yalnızca otel inşa edilmesi mümkündür.

 

Kaynak :  Total Montenegro News (https://www.total-montenegro-news.com/business/3156-turkish-investors-budva-hotel)

Yayımlayan : Podgoritsa Ticaret Müşavirliği