Karadağ - 2019 Yılı Su Temini Projelerini Teşvik Etme Programı

15 Şubat 2019
Karadağ Hükümeti, en son kabine toplantısında 2019 Yılı Su Temini Projelerini Teşvik Etme Programı'nı kabul etmiş olup, su şebekesi inşaasına 970.000 Avro, su yönetimi alanındaki diğer yükümlülükleri ve ihtiyaçları finanse edebilmek adına ise 80.000 Avro tahsis edilmesini öngörmektedir.

Söz konusu program, kırsal alanlarda daha iyi yaşam ve çalışma koşullarının yaratılmasına, tarımın daha fazla geliştirilmesine ilişkin toplam 31 su şebekesinin inşaatını içermektedir. Önceki dönemlerde finanse edilen kırsal su temini şebekelerine ve Karadağ'daki belediyeler tarafından sunulan yeni su temini taleplerine öncelik verilmektedir.

Karadağ Başbakanı Markoviç, Karadağ Hükümetinin yerel yönetimlerdeki genel altyapıya yapılan karayolu, ortak, sosyal ve çok sayıda sermaye projesinde sürekli ve milyonlarca dolarlık önemli yatırımları vurguladı.

Sn. Markoviç, yaklaşık 13 milyon Avro'yu sağlayan Yerel Yönetiminin Finanse Etme Kanunu'nun,  Karadağ'daki özellikle daha az gelişmiş olan belediyeleri güçlendireceğini belirtti.
Karadağ Başbakanı Duşko Markoviç ayrıca, ''Hükümetin politikasının vatandaşlara olan ilişkisi olduğunu, Karadağ Hükümetinin kırsal alanlarının kalkınmasına katkıda bulunacağını ve vatandaşların daha iyi yaşamasının ve potansiyellerinin geliştirmelerini sağlacağını'' ifade etti.

1 Şubat 2019 tarihinde Özelleştirme ve Sermaye Projeleri Konseyi ile ilgili önceki oturumun birkaç maddesi göz önüne alındığında, Karadağ Hükümeti, 2019 Yılı Özelleştirme Planı Kararını getirmiş olup, aşağıdakileri kabul etti:
2018 Yılı Özelleştirme Planının Gerçekleştirilmesi Raporuyla birlikte, 2018 Özelleştirme ve Sermaye Projeleri Konseyi çalışmalarına ilişkin rapor, Uzun Vadeli Kiralama ve İnşaat Anlaşması kapsamındaki gerçekleşen yatırım ve diğer faaliyetler hakkında 2018 tarihli "LuStica Development" AD Tivat - LuStica Bay projesi ile ilgili rapor, Lastavica Adası Uzun Vadeli Kiralama Sözleşmesi ile 2018 yılı için Mamula kalesinde gerçekleşen yatırım ve diğer faaliyetler hakkında rapor, 16 Aralık 2017 - 20 Aralık 2018 dönemine kadar Lustica Yarımadası - Herceg Novi’de uzun vadeli arsa kiralanması kararı ile ilgili gerçekleştirilen yatırımlara ilişkin rapor.
20 Aralık 2018 tarihinde HG "Budvanska rivijera AD - Budva" Yönetim Kurulu tarafından kabul edilen 02-7220 / 5 numaralı yeniden yapılandırma sürecinin başlatılmasına ve model seçimine ilişkin Yönetim Kurulu Kararına onay verildi.

Kaynak: (https://www.total-montenegro-news.com/business/3282-water-supply-privatisation-2019)
Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği