Karadağ: Çevre koruma ve enerji verimliliği projelerine ilişkin yeni krediler mevcut

22 Ekim 2019

Karadağ Yatırım ve Kalkınma Fonu (IRF) tarafından, çevre koruma, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kaynakları alanındaki sorunları ele alınmasına ve finanse edilmesine yönelik projeler için yeni kredi olanakları sunulmuştur.
 
Karadağ Yatırım ve Kalkınma Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Zoran Vukceviç, IRF’nin çevre koruma ve yenilenebilir enerji kaynaklarına ilişkin kredi olanakları başlattığını belirtti.
 
Sn. Zoran Vukceviç, söz konusu kredi olanaklarına yönelik kredi yararlanıcılarının kapsamının genişlendiğini, girişimcilere, özel şirketlere, belediyelere, Başkent Podgoritsa, Çetinje ve tüm kamu kuruluşlarına açık olduğunu ifade etti.
 
Sn. Zoran Vukceviç ayrıca, çevre koruma ile ilgili problemi olan herkesin Karadağ Yatırım ve Kalkınma Fonu’nun elverişli kredileri almaya hak kazandığını sözlerine ekledi.
 
Kredilerin, başvuru sahibi tarafından kullanılan teşviklere bağlı olarak, faiz oranı yüzde 3,8 ile 4 arasında olacak şekilde, 10,000 ile 3 milyon Avro arasında değişeceği de belirtildi.
 
Kaynak: Karadağ Haber Ajansı – MİNA
 
Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği