Karadağ- Helal turizm giderek önem kazanıyor

01 Temmuz 2019

Ticaret Odası'nın (PKCG) ev sahipliği yaptığı bir yuvarlak masa toplantısında helal turizmin hızlı bir şekilde geliştiği, turizm sektöründe giderek daha önemli bir yer işgal ettiği ve ayrıca Karadağ turizminin de bir parçası olabileceği ifade edildi. 

"Helal Turizm - büyüme ve gelişme potansiyeli" adlı yuvarlak masa toplantısındaki katılımcılar, sadece helal ürün ve hizmetleri tüketen nüfus artışının ve satın alma gücünün bu pazarı çok cazip hale getirdiğini kabul etti.

Cuma günü düzenlenen yuvarlak masa toplantısı, PKCG tarafından, Podgorica Başkenti Girişimcilik Sekreteryası ve Karadağ'daki İslami Ekonominin Teşvik ve Kalkınma Derneği ile işbirliği içinde düzenlendi.

PKCG, "Helal turizm pazarının 2020 yılına kadar 200 milyar ABD dolarına ulaşması bekleniyor. Bu nedenle, bu turizm türünün gelişmesinin, özellikle stratejik kalkınma sektörü turizm olan ülkeler için, giderek daha önemli hale gelmesinin nedeni budur" dedi. 

PKCG tarafından yayınlanan bir basın açıklamasına göre, helal turizm geleneksel olandan çok farklı değil. Dua şartları ve helal gıda açısından iki ana gereksinimi karşılamanın yanı sıra, gezilerin düzenlenmesi, konaklama, diğer etkinlikler, ziyaretler ve rekreasyon ile ilgili faaliyetleri de içerir.

PKCG, helal piyasadaki misafirlerin yüzde 70'inin Basra Körfezi, Güneydoğu Asya, Türkiye, İran ve Batı Avrupa ülkelerinden geldiğini belirtti.

"Helal turizmdeki en büyük harcama 17,8 milyar ABD Doları ile Suudi Arabistan'dan geliyor; bunu sırasıyla 12,6 milyar ABD Doları ile Birleşik Arap Emirlikleri, 9,7 milyar ABD Doları ile Kuveyt, 9,5 milyar ABD Doları ile Katar, 7,6 milyar ABD Doları ile Kuveyt,  7,5 milyar dolar ile İran takip ediyor" açıklaması yapıldı. 

Kaynak : Karadağ Haber Ajansı MİNA
Yayımlayan : Podgoritsa Ticaret Müşavirliği