Karadağ: Türk şirketleri hava alanlarına, tarıma ve sağlığa yatırım yapmakla ilgileniyor

20 Şubat 2019

Yeni atanan Türkiye Cumhuriyeti Podgoritsa Büyükelçisi Sn. Songül Ozan, Karadağ Başbakanı Sn. Duşko Markoviç ile yaptığı görüşmede, Türk firmalarının Karadağ’daki havaalanları, tarım, sağlık hizmetleri ve tekstil endüstrisi sektörlerine yatırım yapmakla ilgilendiklerini anlattı.

Karadağ Başbakanı Duşko Markoviç, yüksek ekonomik büyüme, iş yaratma ve yabancı yatırımları çekme konularına devam etmenin önemli olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti Podgoritsa Büyükelçisi Songül Hanım, Türk yatırım şirketlerinin Karadağ'daki artan ilgisini olumlu olarak değerlendirmiş olup, hem turizm hem de ekonomik potansiyel açısından Karadağ ülkesinin Türkiye'de daha popüler hale geldiğini ifade etmiştir. 

Sn. Ozan, Karadağ’ın çok etnikli ve çok uluslu yapısının geleneksel olarak mevcut olduğunu vurguladı.

Karadağ Başbakanı Markoviç, iki ülkenin ortaklığının  NATO’daki faaliyetler vasıtasıyla güçlendirileceğini, NATO’da müttefikler olarak Karadağ ve Türkiye'nin demokratik yapının korunmasına da katkıda bulunabileceğini söyledi. 
Sn. Markoviç ayrıca, iki ülke arasındaki karşılıklı ilişkilerin Türkiye'deki Karadağ diasporası tarafından güçlendirildiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: RTCG (http://www.rtcg.me/vijesti/ekonomija/231476/turci-zainteresovani-za-aerodrome-zdravstvo.html)
Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği