Karadağ Yatırım ve Kalkınma Fonu (IRF): Koronavirüsü salgınının neden olduğu krizin patlak vermesinden bugüne kadar IRF yaklaşık 140 milyon Avro tutarında kredi onayladı

28 Ağustos 2020

Karadağ Yatırım ve Kalkınma Fonu (IRF) Yönetim Kurulu Başkanı Zoran Vukceviç, koronavirüsü salgınının neden olduğu krizin patlak vermesinden bugüne kadar IRF'nin yaklaşık 140 milyon Avro tutarında 700'ün üzerinde kredi onayladığını ifade etmiştir.

Aynı dönemde toplam 160,7 milyon Avro tutarında 836 moratoryum onaylanmıştır. Sn. Vukceviç, Ocak-Ağustos 2020 dönemi arasında 200 milyon Avro onaylanmış olup, bu da sekiz aydan daha kısa bir sürede yıllık planlarına ulaştıkları anlamına geldiğini sözlerine eklemiştir.

Sn. Vukceviç, Yatırım ve Kalkınma Fonu'nun Avrupa Yatırım Bankası ile işbirliğinin halihazırda IRF ve her şeyden önce Karadağ ekonomisi için büyük önem taşıdığını, Haziran ayında onaylanan Batı Balkan ülkelerinin finans kurumlarına yardım paketi kapsamında 500 milyon Avro tutarında COVID Kredisi alan ilk kurum olmanın gururunu yaşadıklarını da belirtmiştir.

Yatırım ve Kalkınma Fonu’nun, Avrupa Yatırım Bankası'nin yanı sıra Avrupa Yatırım Fonu ile işbirliği içinde olup, Fransa Kalkınma Bankası, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası ve Çin Kalkınma Bankası ile görüşmeleri devam etmektedir.

Sn. Vukceviç, cari yılın dönemine ait fonlar sağlandığından, şu anda, bir sonraki yılın tamamı için fon bulmak çok önemli olduğunu belirterek, pandeminin istikrar kazanması ve yeni bir yatırım döngüsünün başlatılmasının beklendiği 2021'de
IRF'nin rolünün daha da önemli olacağına inandığını ifade etmiştir.

Yatırım ve Kalkınma Fonu, Karadağ ekonomisi, girişimciliği, gençleri, kadınları, çiftçileri, genel olarak iş geliştirmenin gelişmesini ve çeşitlendirilmesini desteklemektedir.

Kaynak: https://m.cdm.me/english/idf-approves-e140-million-in-credits-since-the-beginning-of-the-pandemic/
Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği