Karadağ-Yeni anlaşma ekonomik işbirliğine ivme kazandıracak

Türkiye- Karadağ STA Revizyonu Hk

08 Aralık 2018

Karadağ Başbakan Yardımcısı Milutin Simoviç, Karadağ ile Türkiye arasındaki serbest ticaret anlaşmasının  yeni bir uyumlaştırılmasını ve bu sürece ilişkin iletişimin iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerine ivme kazandırdığını açıkladı.

 

Sn. Simoviç, Komite Başkanı Volkan Bozkır başkanlığındaki Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu  heyeti ile yaptığı konuşmasında, girişimcilerin uzun zaman önce kilit sektörlerin yanı sıra işbirliği fırsatlarını belirlediğini de soyledi.

 

Sn. Volkan Bozkır, Türkiye ve Karadağ Hükümetlerinin söz konusu anlaşmaların uygulanmasını sağlamaları gerektiğini ifade etti.

 

Sayın Bakanın ofisinden yapılan bir basın açıklamasında, Sn. Milutin Simoviç'in iki ülke parlamentolarını imzalanan sözleşmelerin zamanında uygulanması için gerekli tam yasal desteği sunmaya davet ettiği belirtildi.

 

Sn. Simoviç, iki ülkenin hükümetleri arasındaki ekonomik işbirliği için ortak komisyonun eş başkanı olarak Türkiye'den ortakları ve arkadaşları ile yapılacak toplantıları dört gözle beklediğini söyledi.

 

Kaynak : Karadağ Haber Ajansı MİNA

Yayımlayan : Podgoritsa Ticaret Müşavirliği