Karadağ’da %3.5 ekonomik büyüme bekleniyor

18 Ocak 2019

Karadağ Merkez Bankası Başkan Yardımcısı (CBCG) Nikola Fabris, 2018'deki yüksek artıştan sonra, 2019 yılının güçlü bir baz etkisiyle Karadağ ekonomisinde hafif bir yavaşlama beklendiğinı anlattı.

 

Sn. Fabris, Mina ajansına yaptığı açıklamada, "Bu tahminlere göre, 2019 yılının GSYİH büyüme oranı %3,5 civarında olacağını" anlattı.

 

Karadağ Merkez Bankasının (CBCG) beklentilerine göre, ekonomik büyümenin, özellikle otoyol, turizm ve enerji tesislerinin daha da geliştirilmesi nedeniyle turizm, enerji ve inşaat kaynaklı olacak.

 

Karadağ Merkez Bankası Başkan Yardımcısı (CBCG) Nikola Fabris, "İşleme endüstrisinde kademeli bir toparlanmanın yanı sıra, ihracat ikamesi üzerinde odaklanan tarımsal üretimin belirli bir büyümesi beklendiğini" anlattı.

 

Sn. Fabris “Yerel çevre söz konusu olduğunda, yatırımların aynı veya daha da hızlı bir şekilde artmaya devam etmesi gerektiğini, zor ve çok talepkar bir süreç olan tamamlanmamış bir mali konsolidasyon uygulamasını potansiyel bir engel olabileceğini’’ de sözlerine ekledi.

 

2018 yılının hakkında konuşan Sn. Fabris, istikrar ve performans göstergelerinin finansal piyasada olumlu eğilimler gördüğünü söyledi.

 

 

Kaynak : Karadağ Haber Ajansı MİNA

Yayımlayan : Podgoritsa Ticaret Müşavirliği