Karadağ’da daha fazla Türk yatırımcı bekleniyor

13 Şubat 2020

Karadağ Başbakanı Dusko Markoviç'in Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu ile yaptığı toplantıda, Karadağ ve Türkiye'nin mükemmel dostluk ilişkileri ve ortaklığı, aynı zamanda güçlü ekonomik işbirliğine sahip olduğu sonucuna varılmıştır.
 
Karadağ Başbakanlığı tarafından yayınlanan basın açıklamasına göre Sn. Markoviç, Karadağ'ın son üç yılda güçlü bir ekonomik büyüme gördüğünü belirtti.
 
Karadağ Başbakanı Markovic, Karadağ çok cazip bir yatırım merkezi oduğunu, gelecek dönemlerde Türk şirketleri daha yüksek oranda Karadağ’da bulunacağını ve yatırımlarını özelikle Karadağ’ın kuzey bölgesinde yapılması gerektiğini vurguladı.
 
Karadağ Başbakanı Dusko Markoviç ile Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, Karadağ’ın turizm ve ekonominin, Türk şirketlerinin ilgilendiği Karadağ havaalanlarının özelleştirmesinden kaynaklanan katma değerden yararlanabileceği konusunda anlaşmaya varmışlardır.
 
Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Karadağ ve Türkiye'nin her alanda mükemmel ilişkiler ve işbirliğine sahip olduğunu belirtti.
 
Sn. Çavuşoğlu ayrıca Türkiye'nin TİKA aracılığıyla Karadağ’a verdiği desteğini hatırlattı.
 
Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, son olarak Karadağ'ın Balkanlar'daki barış ve istikrarı için öneminin altını çizdi.
 
Kaynak: Karadağ Haber Ajansı – Mina
Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği