Karadağ'da otoyol inşaatlarına devam edilmesi için ön koşullar çok yakında sağlanıyor

13 Nisan 2019

Başbakan Dusko Markoviç, Dubrovnik’teki bir zirvede hükümetin Sırbistan’a sınır yolunu inşa etmeye devam etmek için gerekli ön koşulları hazırladığını, sıradaki iki otoyol kısmı için çalışamaların yoğunlaştırıldığını belirtti.

Hükümetin Halkla İlişkiler Servisi tarafından yayınlanan bir basın açıklamasına göre, Markoviç, Smokovac ile Matesevo arasındaki otoyolun öncelikli bölümünün yapımının son aşamada olduğunu ve ön şartların çok yakında Sırbistan sınırındaki inşaatı sürdürmek için sağlandığını söyledi.

Çin ve Orta ve Doğu Avrupa Başbakanlar Zirvesi'ndeki Markoviç, "Batı Balkanlar Yatırım Çerçevesi aracılığıyla 5.49 milyon Avro tutarında hibe sağlanan sonraki iki bölümün uygulanmasına başlamak için faaliyetleri yoğunlaştırdık" dedi.

Bu paranın, ön projelerin ve çevresel etki raporlarının geliştirilmesi için tasarlandığını ve bu faaliyetlerin uygulanmasının devam ettiğini belirtti.

Markoviç, "Bunun, ülkelerinizden gelen şirketlere, bu projenin Karadağ Hükümeti ile ortaklaşa yürüttükleri özel kamu ortaklığı modeli aracılığıyla bu projenin uygulanmasına duydukları ilgiyi gösterme davetini vermelerini sağlayın" dedi.

16 + 1 mekanizması çerçevesinde kurulan Orta ve Doğu Avrupa ile Çin arasındaki işbirliğinin çok başarılı olduğunu ve potansiyellerinin kullanılması gerektiğini belirtti.

Kaynak : Karadağ Haber Ajansı MİNA
Yayımlayan : Podgoritsa Ticaret Müşavirliği