Markoviç: Karadağ’da yeni iş fırsatları sunuyoruz

08 Şubat 2019

Karadağ Başbakanı Dusko Markoviç, Karadağ’ın en başarılı girişimcileriyle yaptığı toplantıda, Karadağ Hükümetinin sağladığı mükemmel sonuçlarının ve reformlarının iş sektörünün daha fazla geliştirilmesine, istihdamın yaratılmasına ve yaşam kalitesine katkıda bulunacağını anlattı.
 
Sn. Markoviç, Karadağ’ın 2018 yılının ilk dokuz ayında ekonomik büyümesinin % 4,9’a ulaştığını ve aynı dönemde en hızlı büyüyen Avrupa ülkeleri arasında yer aldığını belirtti.
 
Karadağ Hükümetinin Halkla İlişkiler Servisi tarafından yayınlanan bir basın açıklamasında, Sn. Markoviç, mali konsolidasyon sonuçlarını da hatırlatmıştır.
 
Sn. Markoviç, bu yıl için benzer bir büyüme oranının planlandığını belirterek, yetkili kurumların, kayıt dışı ekonomiyi önlemeye yönelik faaliyetlerini yoğunlaştırırken, rekabeti artırmak, iş engellerini ortadan kaldırmak ve idarenin verimliliğini artırmak amacıyla yasayı değiştirmeye devam edeceğini söyledi.
 
Sn. Markoviç ayrıca girişimcilerin karşılaştığı zorluklarının bir kısmının kötü uygulamalardan ve kuralların yetersiz uygulanmasından kaynaklandığını anlatarak tutarlı yasal uygulamanın öneminin altını çizdi.
 
Sn. Markoviç, girişimciler, Karadağ Hükümetinin iş ortamının iyileştirilmesi konusunda çok şey yaptığını, diğer taraftan, ele alınması gereken bazı zorlukların hala mevcut olduğunu ifade etti.
 
Kaynak : Karadağ Haber Ajansı MİNA
Yayımlayan : Podgoritsa Ticaret Müşavirliği