Macar Başbakanı Orban ile Başkan Trump arasında dün gerçekleşen toplantıda ittifak birkaç alanda güçlendi.

22 Mayıs 2019

Macar Başbakanı Orban ile Başkan Trump arasında  gerçekleşen toplantıda ittifak birkaç alanda güçlendi.

Başbakan Viktor Orbán, Pazartesi günü Washington’da, Beyaz Saray’da ABD Başkanı Donald Trump’la yaptığı çalışma toplantısından sonra, iki ülkenin bir çok alanda ittifakını güçlendirdiğini söyledi.
 
Başbakan Orban Basına yaptığı  açıklamada , ABD başkanlığında bir toplantıya en on sekiz yıl önce son katıldığını belirterek   “Farkı hissettim […] şimdi farklı bir liderlik türü var ve bugün daha iddialı bir politika izleniyor” dedi.
 
Victor Orbán, toplantının Macaristan için önemli olduğunu vurguladı, çünkü iki ülkenin ekonomik, dış ve güvenlik politikalarının  yanı sıra göçmen ve zulüm gören Hristiyanlara yardım konusunda da ittifakını güçlendirdiğini belirtti.
Toplantı planlanandan daha uzun  kırk dakika sürdü. Toplantıda  Trump ve  Orbán'a Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Péter Szijjártó ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton eşlik ettiler. Bunu ABD ve Macar heyetleri arasında yapılan genel kurul toplantısı izledi.
 
Toplantıda  Trump,  Orbán'ın Macaristan’ın güvenliğini korumak için çok iyi çalıştığını söyledi. Macaristan’ı NATO’nun bir üyesi olarak ve Macar hükümetinin yasadışı göçle mücadeledeki eylemleri nedeniyle  övdü.
 
(kormany.hu/ MTI)