Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Szijjártó Kudüs’te Açıklamalarda Bulundu:

20 Şubat 2019

Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Szijjártó  Kudüs’te Açıklamalarda Bulundu:
      
      
Dışişleri  ve Ticaret Bakanı Péter Szijjártó, Salı günü Kudüs'teki Macar devlet haber ajansı MTI 'ye yaptığı  açıklamada;
Macaristan'ın Kudüs’te  bir ticaret ofisi açacağını açıkladı.
 
Szijjártó, Macaristan ve İsrail'in güvenlik ve ekonomik işbirliği konusunda yakın müttefikler olduğunu ve aynı zamanda uluslararası örgütlerde işbirliği yaptığını söyledi.
 
Uluslararası örgütlerin sıklıkla İsrail'e karşı dürüst olmayan ve önyargılı konumda olduklarını iddia etti, ancak Macaristan'ın her zaman adil ve dengeli bir tavır ile  bu görüşlere karşı çıktığını söyledi.
 
Macaristan’ın  İsrailli yerleşimciler tarafından işgal edilen alanlarda üretilen malların bu şekilde etiketlenmesini öneren bir Avrupa-Komisyon önerisinin yanında yer almayacağını  belirtti.
 
AB’nin bu yaptığı bu açıklamayla  hedefinin bu tür ürünlere olan talebi azaltmak olduğunun  “açık” olduğu,  söz konusu İsrailli şirketlerin Filistinlileri de  istihdam ettiğini ve iflas ederlerse Filistinlilerin de işlerini kaybedeceğini  söyledi.
 
İkili ticaret cirosunun geçtiğimiz yıl 500 milyon $ 'ı geçtiğini ve yenilikçi otomobil endüstrisi faaliyetlerinde işbirliğinin arttığını söyledi. (infostart.hu; magyarhirlap.hu; 24.hu; privatbankar.hu; gondola.hu; ori-entpr.hu)