Macaristan Fransa ile Askeri ve Nükleer Anlaşmalar İmzladı

12 Aralık 2018

Macaristan, Fransa ile Nükleer ve Askeri Anlaşmalar İmzaladı.
 


Dışişleri Bakanı Péter Szijjártó'nun Paris'te Fransız mevkidaşı Jean-Yves le Drian ile bir araya gelmesinin ardından; Macaristan ve Fransa’nın askeri ve nükleer sözleşmeler üzerinde anlaştığını açıkladı.

Macar ordusu, 2 Fransız şirketi ile 20 Fransız yapımı helikopter satın almak için bir anlaşma imzaladı. Bu şirketlerden  devlete ait olan Fransız şirketi ile devlet nükleer enerji santrali Paks'i işletmek ve genişletilmiş tesis için türbin inşa etmek için büyük çaplı sözleşmeler imzalanmıştır.


Szijjártó, yeni askeri, sanayi ve nükleer anlaşmaların Fransız-Macaristan ilişkilerini yeni bir düzeye çıkardığını belirtti.

Fransa ile üzerinde anlaşamadığımız bazı  siyasi konular  var, ama biz bunları tartışmanın  zaman kaybı olacağına karar verdik, bu yüzden insanları doğrudan etkileyen gerçek sorunlar olan ekonomik konular hakkında daha fazla konuşacağız” diye ekledi.

Szijjártó ayrıca, Avrupa enerji güvenliğini görüşmek üzere Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile bir araya geldi. (magyarhirlap.hu napi.hu; magyaridok.hu; nepszava.hu).