İngiliz Teknoloji Firması Dyson Singapur’da Elektrikli Araç Üretecek

25 Ekim 2018

İngiliz Teknoloji Firması Dyson Singapur’da Elektrikli Araç Üretecek
 

İngiliz teknoloji firması Dyson 2020 yılında Singapur’da yapımı bitecek olan yeni otomobil fabrikasında elektrikli araba üretimi yapacağını açıkladı. Elektrikli araba üretim tesisi Dyson’ın 3,3 milyar ABD Doları değerindeki toplam küresel yatırımının bir parçası olarak yer alıyor.
 
Firma, İngiltere’de bir test alanı inşa ettiklerini ve aynı yerde teknoloji tasarımını yapacaklarını ancak araç üretimini Singapur’da yapmanın operasyonun uluslararası niteliğini yansıttığını ifade etmiştir.
 
Dyson, Singapur Teknoloji Merkezi’nde ve elektrikli motor üretimi gerçekleştiren imalat merkezinde halihazırda 1.100 kişiye istihdam sağlamaktadır. Firma Singapur’un büyüyen pazarlara erişim imkanı sağladığını ve ayrıca geniş tedarik zinciri ile kalifiye iş gücü sunduğunu belirtmiştir.
 
Firma yetkilileri tarafından yapılan açıklamada araç üretiminin yapılacağı yere ilişkin karar almanın oldukça karışık olduğu belirtilirken, Singapur’da baz maliyetlerin yüksekliğine rağmen teknoloji uzmanlığının oldukça fazla olduğu ve elektrikli araç üretimi için doğru seçim olduğu ifade edilmiştir.

 
 
Kaynak: Channel News Asia
 
https://www.channelnewsasia.com/news/business/dyson-build-electric-car-singapore-10855708
 
Yayınlayan: Singapur Ticaret Müşavirliği